Vijver

Een van oudsher bestaande vijver/drinkplaats voor paarden vormde het middelpunt van het park voor menig aantal jaren.

Rond 1929 klagen de bewoners over de vijver en is er door de gemeente besloten tot demping van de vijver. Ter vervanging werd zelfs een ‘muziektent‘ geopperd, maar uiteindelijk is er gekozen voor een ontwerp van de firma v.d. Putten, welke voor 1800 gulden zou maken:

Een lage beplanting van het middengedeelte met daaromheen een grasgazon. Vanaf de ingang van het park vanaf de Endegeesterlaan een tweetal banken aan iedere zijde en een ronde bank rondom de boom. Daarachter een klein bassin, ongeveer 50cm diep, met een fontein.

Het kleine bassin kreeg ook een stenen kikker ter decoratie.

Bij de verbouwing van het Raadhuis in 1980 is de vijver in zijn geheel verwijderd.